ΜΥΡΘΙΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Μύρθιος είναι χωριό του νομού Ρεθύμνου στην Κρήτη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 480 μέτρων στους πρόποδες του Βρύσινα. Απέχει 20 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. Το χωριό έχει σήμερα 88 κατοίκους.



Η ονομασία του προέρχεται από το φυτό Μυρτιά. Η παλαιότερη γραπτή αναφορά του χωριού συναντάται στην εποχή της Ενετοκρατίας, φέουδο Ενετικής οικογένειας. Στις απογραφές του 16ου αιώνα γράφεται MIRTIO DI MEGAPOTA.



Σε ορεινά υψώματα της ευρύτερης περιοχής υπάρχουν φρουριακά κατάλοιπα που ανήκουν σε Πύργους με πολεμίστρες, τους ονομαζόμενους «Κουλέδες». Εντυπωσιακό είναι το κτήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου.


Χωριό-οικισμός: η Μύρθιος, Τοπική κοινότητα: το Σελλί, Δημοτική Ενότητα (π.Επαρχία) Ρεθύμνης. Το χωριό αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με το ομώνυμο, Μύρθιος της πρώην Επαρχίας και νυν Δήμου Αγίου Βασιλείου του Νομού Ρεθύμνης. Για τον λόγο αυτό, όταν μιλούμε ή γράφουμε, αναφέρουμε στην μεν Μύρθιος Ρεθύμνης και στην δε Μύρθιος της Γιαλιάς ή Μυρθιος Αγίου Βασιλείου. στο Μύρθιο γεννήθηκε ο πατέρας του μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι (1925-1994 )




Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Γαλήνη
Προσφέροντας παιδική χαρά και βεράντα για παιδιά, Γαλήνη Apartments βρίσκεται
 στο   Μύρθιος 

 Δωρεάν   WiFi εμφανίζεται σε όλη την ιδιοκτησία. 

Galini Apartments
Διεύθυνση: Myrthios, Μύρθιος, Νομός Ρεθύμνης, Κρήτη, Ελλάδα
Τηλέφωνο: 0030 2832 031937

EMAIL galini5@otenet.gr